Erfgoeddag 2013

10-17.30

 

 

 

zondag 21 april 2013 Thema: "STOP DE TIJD"

 

 

Welkom bij de KlokkenDokter in Kapellen (Antwerpen)

Breng uw eigen klok mee!

Bij uw bezoek wordt u deelgenoot van de oud bewaarde geheimen van het klokkenmakers-ambacht waar de KlokkenDokter zelf over vertelt.

Het lijkt er op dat in dit restauratieatelier de tijd ooit is blijven stilstaan. Alle klokken tikken echt, ze slaan op een bel of spelen hun muziekwerkje uit vervlogen tijden.

De tonen van een mechanische muziekdoos of orgelklok zorgen voor een muzikale aanvulling op de ziekenafdeling van de kliniek van de KlokkenDokter.

In dit erfgoedbad wordt de zorg belicht voor deze objecten uit een vervlogen tijd waarin het gebruik (en de productie) van mechanische objecten nog normaal was.

Die vervlogen tijd is recenter dan gedacht.

Reparaties van voorwerpen met een mix van elektronica, elektriciteit en mechanica (“mechatronics”) passeren hier met de regelmaat van een eh,  …klok. (zie www.kijkkast.com)

Door de brede kennis van technieken biedt het atelier eveneens een oplossing bij de restauratie van kleine beschadigde gebruiks- of kunstvoorwerpen van steen, hout, brons en metaal.

Op deze Erfgoeddag met het thema “Stop de tijd” kan het atelier van de KlokkenDokter niet ontbreken.

Voor deze gelegenheid zal er worden uiteengezet waarom in onze moderne tijdmeting met nauwkeurige atoomklokken, de tijd soms letterlijk een seconde wordt gestopt:

"De schokkende waarheid over de Schrikkelseconde"

U mag uw eigen klok meebrengen en al uw vragen stellen.

klik hier voor een wegwijzer

 

Bernard Meier - KlokkenDokter

Vloeiende 25, 2950 Kapellen (Antwerpen-België)

03 605 28 08