De PUR-Beurt
   

 

Het PUR-Systeem of de PUR-Beurt is een restauratiemethode die is ontwikkeld voor klokken met één of meerdere specifieke mankementen zoals bijvoorbeeld een gesprongen veer, een gebroken wijzer of een ontregelde slinger.

De nadruk kan ook liggen op het verzorgen van het uiterlijk van uw klok!

 

PUR is de afkorting van: Partiële Uurwerk Reparatie

 


Voor een relatief klein budget worden alleen partiële reparaties uitgevoerd die direct de betrouwbaarheid vergroten of het uiterlijk verfraaien.

Meestal is de ingreep maar klein, dus spreekt het voor zich dat de overige delen van de klok nog in goede conditie moeten verkeren, indien een totaalfunctioneren gewenst is.

 

 

Twee voorbeelden:
Een Engelse tafelklok met een slagwerkprobleem. Zie: voorbeeld
Vuurvergulde Empire-pendule, verzorging van het uiterlijk. Zie voorbeeld

 

 

De PUR-Beurt kan gecombineerd worden met een Ultra-Sonore-Reiniging (USR): Oude olie, stof en vuil worden losgeweekt, in een zacht bad met hoogfrequente golven. Daardoor verminderd de weerstand tussen de draaiende delen en blijft er dus meer energie over om uw klok weer te laten functioneren.

 

 

 

Net als bij een geneeskundige behandeling is deze methode een middelenverbintenis waarbij de KlokkenDokter naar beste kunnen partiële mankementen herstelt. De kosten zijn daardoor beperkt, maar er is dan vanzelfsprekend geen garantie op de perfecte totale werking van alle functies.